Tuesday 17 December 2013

Õpitust inspireeritud

Ja ongi käes kõige viimane postitus, millega kokku võtta need nädalad, mis me koos ühtse karuperena blogimaailmas veetsime. Toimunut saab meenutama jääda vaid positiivsete sõnadega ja ainult ülivõrretes rääkides.

1. Mida õppisid? 
Eelkõige kommunikatsiooni, mis on (õpi mida tahes) kõige olulisem asi maailmas, kuna selle kaudu vahetavad inimesed infot ja elavad elu. Nagu ühes blogis (täpset nime ei mäleta) oli võrdluseks toodud kuulus lauamäng Alias, et kumba osapoolt näruse punktiskoori pärast süüdistada - kas sõnumi edastajat või saajat .. jõuti järeldusele, et edastajat. Pean nõustuma: kõik algab ju sõnumi saatjast - temal on midagi öelda. Iva on aga selle sõnumi arukas, korrektses ja mõistetavas võtmes välja ütlemine. Usun, et tänu sellele loengule sain aru selle tähtsusest aru ja edaspidi väljendan ennast üha enam ja enam paremini.
2. Mis oli keeruline?
Loeng ise oli õppejõu poolt võimalikult lihtsaks ja meeldivaks tehtud, aga keeruliseks osutusid akadeemilised tekstid, milledest tihti polnud lihtsalt võimalik läbi närida. Nii olekski järgmistele loengu kuulajatele lihtsam, kui rohkem oleks eestikeelset materjali, mida lugeda ja mille põhjal postitusi teha.
Samuti oli vahepeal raske blogimise ree peal püsida, kui ei olnud lihtsalt inspiratsiooni, aga kohustuslik 2 potitust nädalas hingas kuklasse.
3. Mis meeldis? 
Meeldis väga-väga-väga, et loengus oli loengule mitte-omane lihtne õhkkond (sinatasime ja olime karulapsed). See tegi loengu jälgimise ja kaasa mõtlemise kordi kergemaks, kuna tähelepanu oli köidetud ja mitte-kaasamõtlemine peaaegu võimatu. Kindlasti tuleb välja tuua ka see, et keelatud oli igasugune nuti-varustus, mis kindlasti toetas õpilaste tähelepanu saamist. Ja ka endal oli kõvasti lihtsam loenguga samas rütmis olla, kui polnud erinevaid kiusatusi nuti-asjade näol.
Ja muidugi blogimine - lihtne viis, et hinne kätte saada, kui reel püsida need loengu nädalad ning ka praktiline õppetund meile kõigile. Eriti praktilised ülesanded linna peal - pildistamine ja inimeste jälitamine kaubanduskeskuses. Priceless!
Ühesõnaga - KÕIK MEELDIS!
4. Mida kursusel teisiti korraldada? 
Paljud kirjutasid selle punkti alla, et blogimist muuta, kuna õppejõule käis see üle jõu. Samas tean aga omast käest, et hea blogi peale sattuda ja sealt vingeid postitusi leida on vaid lust. See peakski olema motivatsioon - formuleerin nii hea sõnumi, et õppejõul oleks vahva (mitte tüütu) mitusadat postitust nädalas lugeda.
Nii et ei pea mitte midagi (minu arust) muutma, loeng on juba täpselt selline nagu olema peaks.


Oli väga-väga-väga meeldiv ja jälle kirjutamiseni!

No comments:

Post a Comment